Badkamer kleuren 2021

Het kleurentijdperk is aangebroken in de badkamer. Van baden tot radiatoren en van waskommen tot doucheprofielen: in 2021 krijgt alles kleur. In dit blog ontdek je de kleurrijke mogelijkheden voor jouw badkamer en maak je kennis met de badkamer kleuren van 2021.
Badkamertrend 1 – Groen is dé trendkleur van 2021

Net als in 2020 blijft groen ook in 2021 de show stelen. Door het hele huis staan planten, deze planten worden steeds groter en de meubels en muren krijgen ook vaak een groene kleur. Men krijgt een goed gevoel bij groen, dit staat namelijk voor nieuw leven, rust, veiligheid en gezondheid.

Net als in 2020 blijft groen ook in 2021 de show stelen. Door het hele huis staan planten, deze planten worden steeds groter en de meubels en muren krijgen ook vaak een groene kleur. Men krijgt een goed gevoel bij groen, dit staat namelijk voor nieuw leven, rust, veiligheid en gezondheid. Als grootste badkamertrend is deze kleur vooral terug te vinden als groene tegels op de muur. In een speelse visgraattegel, de moderne hexagontegel of denk out of the box en kies voor een toffe legergroene waskom.

Badkamertrend 3 – De retrolook is back in business

Terug van weggeweest: de retro badkamer! In tegenstelling tot de vorige badkamertrend, mag kleur er ook zeker zijn. Terrazzo tegels zie je in 2021 terugkomen als badkamertrend, samen met lila- en paarstinten! Stijlvol & met een design touch, we houden ervan. Terrazzo tegels kun je combineren met kleur voor een speels effect, maar zeker ook met wit, zwart of grijstinten voor een moderne look.

 

Bron: Sanitairkamer.nl, 2021

Heb je hulp nodig bij het inrichten of indelen van je badkamer? Ik help graag met een plattegrond of meubelvoorstellen. Neem gerust contact met mij op via info@doorrosalie.nl.
Badkamertrend 2 – Weg met wit, verwelkom de donkere badkamer!

Dacht je in 2020 al genoeg donkere dagen te hebben gehad, krijgen we in 2021 met deze badkamertrend te maken. Waar de meeste mensen in hun badkamer graag gaan voor wit (of een mix), komt de donkere badkamer om het hoekje kijken. Deze badkamer is voor de durfal, degene die risico’s durft te nemen. Wist je trouwens dat donkere kleuren je het gevoel van geborgenheid geven?

Badkamertrend 4 – Extra gezelligheid door hout(look)

In deze trend mag het allemaal wel wat gezelliger. Denk aan houtlook tegels die bijvoorbeeld in een visgraatpatroon zijn gelegd, een eiken(look) badkamermeubel of van die leuke houten wandpanelen. Of ’t nou een heel goed idee is om zo’n wandpaneel in een badkamer te plaatsen, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar heb je een badkamer met een sterke mechanische ventilatie en heb je het hout behandeld met een krachtige waterbestendige coating, dan zou je een gokje kunnen wagen. Natuurlijk niet in de douche- of badruimte ;-).

Share Post :

Meer blogs

Meld je hier aan voor meer interieurinspiratie en ontvang de nieuwsbrief!